Jeg er medlem af Alternativet, fordi jeg vil tage politisk ansvar for vores samfund, især i forhold til klimaforandringer og den stigende populisme, der presser vores demokratiske institutioner. Vores demokrati har kun den styrke, som vi selv giver det gennem vores engagement i politiske samtaler og politiske institutioner. For mig handler demokrati og vores parlamentariske system om at finde et flertal uden at marginalisere mindretallet.

Jeg er født og opvokset i Hamborg, Tyskland, og flyttede til Danmark i 2010, altså for 12 år siden. Efter gymnasiet læste jeg en bachelor i Business Administration i Berlin, og da jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle fortsætte derefter, valgte jeg at bruge et år i Sydamerika. Her arbejdede jeg blandt andet 7 måneder på en containerterminal i havnen i Valparaiso i Chile. I den tid fandt jeg også ud af, at jeg ville læse min kandidat i Supply Chain Management i København. Efter min kandidat, hvor jeg havde studiejobs i Mærsk og Coloplast, blev jeg fuldtidsansat i Coloplasts indkøbsafdeling, hvor jeg stadig arbejder. Jeg har boet i tre bofællesskaber under min studietid og mine første år på arbejdsmarkedet. Nu bor jeg i en andelslejlighed på Nørrebro i København sammen med min kone og vores to børn.

At blive politisk aktiv overvejede jeg gennem hele min studietid. Selvom jeg er opvokset i en politisk familie, som har været aktiv i forskellige partier i Tyskland, havde jeg altid gode undskyldninger for ikke at gøre det – jeg havde for travlt med andre ting. Da jeg flyttede til Danmark, havde jeg svært ved at finde et parti, som jeg kunne identificere mig med. I Tyskland var det altid miljøpartiet De Grønne, jeg stemte på. Derfor blev jeg først aktiv i miljøorganisationen VedvarendeEnergi. Her var jeg med til at starte deres ungdomsorganisation UngEnergi op i København. Med en stigende interesse for klimaforandringer, vedvarende energi, transport og vores forbrug blev jeg også mere og mere aktiv i VedvarendeEnergi. I dag er jeg formand for bestyrelsen på 4. år og har i den forbindelse skrevet adskillige læserbreve og deltaget i debatter om den grønne omstilling.

Da Alternativet den 27. november 2013 blev præsenteret som nyt politisk parti med målet om at vise, diskutere og realisere de gode alternativer, var der endelig et parti i Danmark, som jeg kunne identificere mig med. Jeg meldte mig ind samme dag.

Den globale opvarmning og vores overforbrug af naturressourcer er helt central i mit politiske engagement. Klimaforandringer og vores ressourceforbrug er globale problemer, som ikke kun påvirker os, der lever nu, men også kommende generationer og hele vores klode. Vi kender problemet, og vi kender løsningerne. Men vi skubber løsningerne foran os på grund af manglende politisk vilje til handling.

For mig handler det om at tage ansvar. Men man må erkende, at klimaforandringer og ressourceforbrug er to meget abstrakte problemer. Mange har mere nærliggende prioriteter, hvis de er udfordret økonomisk, i familien eller på jobfronten. Desuden findes der ikke et quick fix – en hurtig, smart løsning. Vi skal løse mange problemer og udfordringer samtidig. Vi skal faktisk definere på ny, hvad et godt liv betyder. I fremtiden kan vores forbrug ikke længere være i centrum af vores handlinger og økonomiske system – hvad vil vi så?

Erfaring

-> +10 år erhvervserfaring fra logistik- og medicobranchen 

-> Alternativets lokaludvalgsmedlem på Nørrebro siden 2018

-> Folketingskandidat for Alternativet København ved valget 2019 med 7. flest stemmer

-> Forperson for miljøorganisationen VedvarendeEnergi siden 2019

Flere informationer: https://dk.linkedin.com/in/jonathanries

Kontakt: mail (at) jonathanries.dk